Kerülje el ezeket a hibákat otthonának eladásakor - 1. rész

Kerülje el ezeket a hibákat otthonának eladásakor - 1. rész

Megjelent:

Otthonának eladása meglepően időigényes és érzelmileg kihívást jelenthet, különösen, ha még soha nem adta el otthonát. Időnként a magánélet megsértésének érezheti az egész procedúrát, mert idegenek jönnek be otthonába, kinyitják a kis helyiségeket és a szekrényeket, és mindenhez hozzányúlnak. Kritizálnak egy helyet, amely valószínűleg nem csupán négy falat és tetőt jelentett az Ön számára, és mindennek tetejébe kevesebb pénzt kínálnak fel, mint amennyit otthona értékének gondol.

Tapasztalat nélkül és bonyolult, érzelmi kötödéssel az első lakáseladók könnyen hibázhatnak. Egy kis tudásbázissal azonban elkerülheti ezeket a buktatókat. Olvassa el, hogy megtudja, hogyan adhatja el házát, miközben ésszerű időn belül a lehető legmagasabb árat kapja, anélkül, hogy közben megőrülne.

Főbb pontok

  • Tartsa kordában érzelmeit, és továbbra is az otthon eladásának üzleti szempontjára összpontosítson.
  • Egy ingatlanértékesítő megbízása többe kerülhet a jutalékban, de az ingatlanértékesítés buktatóiból viszont sokat spórolhat, és nem kell minden egyes lépésnél kitalálni melyik a megfelelő út.
  • Ha úgy dönt, hogy önállóan értékesít, állítson be ésszerű eladási árat, és tartsa szem előtt az évszakot.
  • Készüljön fel az eladásra, ne spóroljon a fényképekkel és a látnivalókkal a hirdetésben, és tegye közzé az ingatlannal kapcsolatos esetleges problémákat is.

Érzelmessé válás

Könnyű érzelmi csapdákba esni az otthon eladása közben, főleg az első eladásával kapcsolatban. Nagyon sok időt és erőfeszítést töltött el, hogy megtalálja a megfelelőt, megtakarított az előlegre és a bútorokra, és sok emléket teremtett Önnek az otthona. Az embereknek általában gondjai vannak az érzelmeik kordában tartásával, amikor eljön a búcsúzás ideje.

Ön szerint is nehéz? Nem lehetelen kezelni. Ha úgy dönt, hogy eladja otthonát, akkor inkább üzletemberként és üzletkötőként gondoljon magára, nem csak mint a háztulajdonosra. Valójában felejtse el teljesen, hogy Ön a ház- vagy lakástulajdonos. Ha tisztán pénzügyi szempontból szemléli a tranzakciót, elhatárolódik az ingatlan eladásának érzelmi vonatkozásaitól.

Próbáljon meg emlékezni arra is, hogy mit érzett, amikor az adott házat/lakást vásárolta. A legtöbb vásárló szintén egy bizonyos érzelmi állapotban lesz. Ha Ön jobban koncentrál arra, hogy egy darab ingatlant, valamint arculatot és életstílust ad el, akkor nagyobb valószínűséggel fektet további erőfeszítéseket a az ingatlan elrendezésébe és kisebb átalakításokba, hogy a legjobb árat kapja majd az otthonáért. Ezek a megjelenésbeli változások nemcsak az eladási árat segítik; segítenek abban is, hogy érzelmi távolságot teremtsen, mert otthona kevésbé lesz személyes.

eladási csapdák, ház felmérése

Ingatlanértékesítő megbízása vagy nem

Bár az ingatlanközvetítők bő jutalékot számláznak ki - általában az otthon eladási árának 3–6% -át -, valószínűleg nem sokkal jobb ötlet, ha megpróbálja eladni saját otthonát, különösen, ha még nem tett ilyet korábban. Csábító lehet, különösen, ha látta mindazokat a „tulajdonostól eladó” feliratos táblákat az emberek elülső gyepén vagy az interneten a hirdetésekben. Szóval megéri-e ügynököt megbízni?

A jó ügynöknek általában az ön érdeke a legfontosabb. Segítenek tisztességes és versenyképes eladási árat meghatározni otthonára, növelve a gyors eladás esélyeit. Egy értékesítő segíthet a folyamat érzelmeinek csillapításában azáltal is, hogy kapcsolatba lép a potenciális vásárlókkal, és kiküszöböli azokat a „gumirugdosókat”, akik csak az Ön ingatlanában akarnak nézelődni, de nem szándékoznak ajánlatot tenni.

Értékesítő-ügynökének több tapasztalata lesz a házeladás tárgyalásában is, és így több pénzt tud szerezni, mint amennyit Ön egyedül tudna. És ha bármilyen probléma felmerül a folyamat során - és gyakran előfordul -, akkor egy tapasztalt szakember ott lesz, hogy kezelje azt az Ön számára. Végül az ingatlanértékesítők ismerik az ingatlanügyletekkel kapcsolatos összes papírt és buktatót, és segíthetnek abban, hogy a folyamat zökkenőmentesen menjen. Ez azt jelenti, hogy nem lesznek késések vagy hibák az üzletben.

Mindezek elolvasása után valóban megbízzon egy ingatlanértékesítőt? Ezt csak Ön döntheti el.

Mi a teendő, ha nem bíz meg ingatlanközvetítőt?

Tehát úgy döntött, hogy nem alkalmaz ingatlanügynököt. Ez rendben van, mivel nem kötelező megtenni. Van, aki sikeresen eladja saját otthonát önmaga is. Ne feledje azonban, hogy először kutatásokat kell végeznie a közelmúltban eladott ingatlanokról és a jelenleg piacon lévő ingatlanokról - a vonzó eladási ár meghatározása érdekében. Ne feledje, hogy a lakásárakon többségében ügynöki jutalék is szerepel, így előfordulhat, hogy ennek eredményeként le kell engednie az árat, ha Ön önállóan értékesít.

Ön lesz felelős a saját marketingjéért is, ezért mindenképp keresse fel a leglátogatottabb ingatlanértékesítési oldalakat a neten, hogy elérje a lehető legtöbb vásárlót. Készítse el jól megírt, jól fotózott hirdetéseit. Mivel nincs ingatlanértékesítője, Ön lesz az, aki megmutatja a házat és tárgyal a vevő ügynökével az eladásról, ami időigényes, megterhelő és érzelmes lehet egyesek számára.

Mivel, ha ingatlanértékesítőt nem is bíz meg, mindenképpen fontolja meg tapasztalt ingatlanos ügyvéd megbízását, hogy segítsen a tranzakció és a letéti folyamat finomabb pontjain. Még az ügyvédi díjak mellett is, ha saját maga ad el otthont, százezreket spórolhat meg. Ha azonban a vevőnek van ügynöke, akkor esetleg Ők is munkadíjra számíthatnak. Ezt a költséget, ha felmerülne, általában az eladó fedezi, tehát Ön.

Olvassa tovább a 2. részben

Ha segítségre van szüksége az értékesítésben:

hívjon minket: (+36) 70 275 2651


Friss híreinkért, inspirációért, eseményekért kövessen minket a Facebookon.

© Álmai Rezidenciája Kft.
Minden jog fenntartva.
Webdesign: JooPlugit.com.

Cím


2360 Gyál
Gerle tér 6/1

Telefon


Kövessen minket


Adatkezelés