Kerülje el ezeket a hibákat otthonának eladásakor - 2. rész

Kerülje el ezeket a hibákat otthonának eladásakor - 2. rész

Megjelent:

A cikk második részében további fontos kulcspontokra hívjuk fel a figyelmet, melyeket minden ingatlaneladásnál érdemes megfontolni.

Irreális ár meghatározása

Akár ügynökkel dolgozik, akár egyedül megy, kulcsfontosságú a megfelelő ár kérése. Emlékszik az összehasonlító piaci elemzésre, amelyet Ön vagy ügynöke végzett, amikor megvásárolta otthonát, hogy megállapítsa a korrekt ajánlati árat? A vásárlók ezt az Ön otthonával kapcsolatban is meg fogják tenni, így eladóként egy lépéssel előrébb kell járnia előttük.

Lehet, hogy azt gondolja, hogy otthona többet ér, de ne felejtse el reális árat meghatározni a környéken található hasonló lakások alapján.

„Lakáseladási buborék” hiányában a túlárazott otthonok általában nem mennek el. A HomeLight.com információs otthoni értékesítési webhely felmérésében az ingatlanügynökök 70% -a azt mondta, hogy a túlárazás az első számú hiba, amelyet az eladók elkövetnek. Ne aggódjon túlságosan azért, mert alacsony árat határoz meg, mivel elméletileg ez több ajánlatot generál, és az árat a ház tényleges piaci értékéig fogja felvinni. Valójában az otthoni árképzés stratégia lehet arra, hogy extra érdeklődést keltsen az adatlap iránt, és mindig elutasíthat egy túl alacsony ajánlatot.

A kért ár elvárása

Bármely okos vevő tárgyalni fog, és ha le akarja zárni az eladást, akkor lehet, hogy labdázni kell kicsit. A legtöbb ember olyan áron szeretné belistázni otthonát, amely vonzza a vásárlókat, miközben továbbra is hagy némi teret a tárgyalásokra - ellentétben a fent leírt alulárazási stratégiával. Ez működhet, lehetővé téve a vevő számára, hogy úgy érezze, jó ár-érték arányú az ingatlan, miközben lehetővé teszi azt is, hogy Ön megszerezze az eladásból az elvárt pénzmennyiséget.

Természetesen az, hogy a kért árnál többet vagy kevesebbet ér el, valószínűleg nem csak az árstratégiájától függ, hanem attól is, hogy vevői vagy eladói piacon van-e éppen, amikor az ingatlanát árulja, és attól is függ, mennyire rendezte és korszerűsítette otthonát.

Értékesítés a téli hónapokban

Akár hiszi, akár nem, az év folyamán valóban eljön az értékesítés ideje. A tél, különösen az ünnepek környékén, általában lassú évszak az otthonok értékesítésében. Az emberek társadalmi elfoglaltságokkal vannak elfoglalva, és az ország nagy részén a hideg időjárás vonzóbbá teszi, ha csak otthon maradnak az emberek. Mivel valószínűleg kevesebb vásárló keres, a ház eladása hosszabb időt vehet igénybe, és előfordulhat, hogy nem kap annyi pénzt. Bizonyos vigaszt jelenthet, hogy tudja, hogy bár lehet, hogy nincs annyi aktív vevő, ugyanakkor nem lesz annyi versengő eladó, ami néha az Ön előnyére válhat.

Lehet, hogy jobban jár, ha vár. Bármely enyhítő körülményt kizárva, amely télen vagy ünnepek alatt eladásra kényszerítheti, fontolja meg a piacra helyezést, ha az időjárás felmelegedik. Az emberek általában készebbek és hajlandóbbak ingatlant vásárolni, ha melegebb van.

Takarékoskodás a fotókkal a hirdetésekben

Mivel manapság ennyi vásárló keres online otthont, és ilyen sok otthonnak vannak fotói, ezért valódi kárt okozhat Önnek, ha nincs képe az otthonáról. Ugyanakkor annyi rossz fotó van eladó házakról, hogy ha jó munkát végez, akkor az megkülönbözteti az Ön hirdetését, és további érdeklődést vált ki. Ha profi fotókat szeretne az ingatlanáról, bízzon meg minket a fotózással. Vegye fel velünk a kapcsolatot.

A jó fényképeknek éleseknek és tisztáknak kell lenniük, és napközben kell készíteniük őket, amikor rengeteg természetes fény áll rendelkezésre. Be kell mutatniuk az otthonuk legjobb részleteit. Fontolja meg, ha lehetséges, a nagylátószögű lencsét - ez lehetővé teszi, hogy a potenciális vásárlók jobban megértsék, hogyan néz ki az egész szoba. Ideális esetben vegyen fel egy professzionális ingatlanfotóst, hogy kiváló minőségű eredményeket érjen el, ahelyett, hogy hagyná, hogy ügynöke pillanatképeket készítsen egy telefonról.

És ne álljon meg csak a fotóknál. Fontolja meg egy videó bemutató vagy 360 fokos nézet hozzáadását az adatlap további javításához. Ez bármilyen okostelefonnal könnyen elvégezhető. Minden bizonnyal több potenciális vásárlót csábíthat arra, hogy besétáljanak az ajtótokon a bemutatókra. Akár több ajánlatot is kaphat, ha megfelelően bemutatja nekik az ingatlanát.

Új otthonba költözés

Nem biztos, hogy megfelelő biztosítással rendelkeznek

Lehet, hogy hitelezője megkövetelte (ha hitel van az ingatlanon), hogy szerezzen be egy lakásbiztosítási kötvényt. Ha nem, akkor győződjön meg arról, hogy biztosított-e arra az esetre, ha a házat helyszínen megtekintő vevők esetlegesen balesetet szenvednének a helyszínen, és kártérítéssel próbálnának pert indítani. Arra is figyelni kell, hogy nincsenek-e nyilvánvaló veszélyek az ingatlanban, vagy lépéseket tesz-e azok enyhítésére (például a potenciális vásárlók gyermekeinek távol tartása a medencétől és a kutyák kizárása a házból például a bemutatók során).

Fő problémák elrejtése

Azt gondolhatja, hogy megúszhatja az ingatlannal kapcsolatos nagyobb problémák elrejtését? Bármilyen probléma kiderül a vevők ellenőrzése során. Három lehetősége van bármilyen kérdés kezelésére. Vagy megoldja a problémát idő előtt, vagy az ingatlant piaci érték alatt árazza be annak elszámolására, vagy hirdeti az ingatlant normál áron, és felajánlja a vevőnek a probléma megoldására szolgáló összeget.

Ne feledje: Ha nem oldja meg előre a problémát, kizárja azokat a vásárlókat, akik azonnal beköltözhető, kulcsrakész házat szeretnének. Jó ötlet, ha otthonát megvizsgálja a hirdetések elindítása – és főképpen szerződés - előtt, ha el akarja kerülni a költséges meglepetéseket, miután az otthonra szerződést kötött. Ezenkívül vannak közzétételi, szerződési szabályok. Jogszabályok előírják, hogy az eladók tegyék közzé az otthonukkal kapcsolatos ismert problémákat vagy tudassák a vevőkkel még szerződés előtt, ha a vásárlók közvetlenül megkérdezik vagy az eladóknak önkéntesen ismertetni kell a problémákat.

Nem készülnek fel az eladásra

Azok az eladók, akik nem takarítanak, és nem rendezik el otthonukat megfelelően (home-staging), pénzt dobnak ki az ablakon. Ne aggódjon, ha nem engedheti meg magának, hogy szakembert alkalmazzon. Sok mindent megtehet egyedül is. Ezek elmulasztása csökkentheti az eladási árat, és megakadályozhatja egyáltalán az eladást. Ha nem foglalkozott kisebb kérdésekkel, például egy törött kilinccsel vagy csöpögő csapteleppel, a potenciális vevőben felmerülhet a gondolat, vajon a háznak vannak-e nagyobb, költségesebb problémái, amelyekkel szintén nem foglalkoztak.

Kérjen meg egy barátot vagy ingatlanügynököt, aki friss szemmel rendelkezik, mutassa meg otthonának munkára szoruló területeit. Az otthon ismerete miatt Ön „immúnis” lehet a problémás helyekre. A lomtalanítás, az alapos tisztítás, a fal friss festése és az esetleges szagoktól történő megszabadulás szintén jó benyomást tesz a vásárlókra.

Nem fogadják a vevőket

Ha valaki meg akarja tekinteni a házát, akkor fogadni kell, még akkor is, ha ez kellemetlenséget okoz Önnek. És igen, minden egyes látogatás előtt ki kell takarítania és rendet kell tennie. A vevő nem fogja tudni, és nem érdekli, hogy a ház tiszta volt-e a múlt héten. Ez sok munka, de továbbra is az eladásra és a nyereségre koncentráljon.

Értékesítés minősítés nélküli vevőknek

Több mint ésszerű elvárni, hogy a vásárló hozzon egy előzetes jóváhagyási levelet (előminősítést) egy jelzálog-hitelező banktól vagy egy pénzeszköz-igazolást valamilyen módon, ha készpénzben történő vásárlás történne. Valahogyan bizonyítani kellene, hogy van pénze a lakás megvásárlására (Ezt mi az értékesítéseink során szintén mindig ellenőrizzük). A vevővel történő szerződéskötés a vevő saját ingatlanának eladásától függhet, ami komoly kötöttségbe sodorhatja Önt, ha egy adott időpontig le akarja zárni az eladást véglegesen.

Lényeges pont tehát

A ház eladásának megtanulása elengedhetetlen. Győződjön meg róla, hogy szellemileg és anyagilag felkészült az ideálisnál kevésbé jó forgatókönyvekre, még akkor is, ha egyik hibát sem követi el. A ház jóval hosszabb ideig állhat a piacon, mint amire számít, különösen egy gyenge ingatlan-piacon. Ha nem talál időben vevőt, előfordulhat, hogy megpróbál két jelzálogot fizetni, miközben Ön esetleg megvette már az új otthonát, vagy ki kell adnia a házát, amíg vevőt nem talál, vagy súlyos helyzetben bajba kerülhet. Ha azonban elkerüli az itt felsorolt ​​költséges hibákat, akkor jó utat tesz meg annak érdekében, hogy a lehető legjobban mozogjon az ingatlaneladásban, és elérje azt a zökkenőmentes, megfelelő eladást, amelyben minden lakáseladó reménykedik.

Ha segítségre van szüksége az értékesítésben:

hívjon minket: (+36) 70 275 2651


Friss híreinkért, inspirációért, eseményekért kövessen minket a Facebookon.

© Álmai Rezidenciája Kft.
Minden jog fenntartva.
Webdesign: JooPlugit.com.

Cím


2360 Gyál
Gerle tér 6/1

Telefon


Kövessen minket


Adatkezelés