Lakásfelújítási támogatás 2022 - 7 fontos érv, hogy végre felújítsa házát

Lakásfelújítási támogatás 2022 - 7 fontos érv, hogy végre felújítsa házát

Megjelent:

Miután sok évet töltött otthonában, nagy valószínűséggel egyes részei leromlottak és felújításra szorulnak. Lehet, hogy a tetőn termeszek vannak, a falakon a rossz időjárási viszonyok miatt repedések, és a bútorok is felújításra szorulnak. Bevett gyakorlat, hogy az emberek felújítják otthonaikat, hogy megmutassák szeretetüket és azt, hogy mennyire élvezik a környezetüket.

A felújítás magában foglalhatja az otthon javítását, újradíszítését, bővítését vagy újratervezését. Az ingatlanok birtoklásának egyik legjobb előnye az a képesség és szabadság, hogy az Ön által választott módon felújíthat. Az ingatlanfelújítás segíthet Önnek, mint ingatlantulajdonosnak abban, hogy ingatlana értékét növelje, vonzerejét és megjelenését javítsa, elégedettebbé váljon, vagy akár életstílusát is javítsa.

Fontos segítség

A lakás-felújítási támogatás 2022-ben is elérhető. Ez az első és legfontosabb érv, hogy miért éppen most lenne érdemes belekezdeni egy felújításba. Akinek eddig még nem volt ideje vagy lehetősége, most megismerheti a Kormányrendelet 2022-es szabályait a tavalyi változásokkal és az igénylés részleteivel együtt.

A 3 milliós lakásfelújítási támogatás feltételei

2021. január 1-je óta akár 3 millió forintot is felvehetnek az államtól otthonfelújítási támogatás formájában mindazok, akik saját tulajdonú ingatlanukban 25 év alatti gyermeket nevelnek, és felújítják a lakóingatlanjukat.

Kezdjük azzal, hogy ki igényelheti? Az otthonfelújítási támogatás 2022 szabályai szerint:

Az otthonteremtési támogatást szabályozó 518/2020-as kormányrendelet alapján az igényelheti a támogatást, aki

  •     nagykorú, cselekvőképes személy,
  •     legalább egy 25 év alatti gyermeket nevel saját háztartásában,
  •     magyar állampolgár vagy a szabad mozgás és a három hónapot meghaladó tartózkodás jogát Magyarország területén gyakorolja,
  •     magyarországi tb-jogviszonnyal rendelkezik, és legalább 1 éves (akár külföldi) tb-jogviszonyavan legfeljebb 30 napos megszakítással (a felsőoktatási jogviszonyt, a gyedet, a nyugdíjasok kiegészítő tevékenységét vagy a katások tb-jét is figyelembe véve), tavaly óta az elfogadható 30 napos megszakítás már nem számít bele az 1 éves jogosultsági időszakba,
  •     2021 szeptembere óta a tb-jogviszonyba az is beleszámít, ha valaki nyilatkozik arról, hogy külföldi felsőoktatási intézmény nappali tagozatán folytatott olyan tanulmányokat, melyek Magyarországon is egyenértékűen elismert oklevélhez vezetnek,
  •     nem rendelkezik köztartozással,
  •     egyedülálló, házas, elvált vagy élettársi kapcsolatban élő egyaránt élhet.

Azonos lakóhellyel rendelkező házas- és élettársak csak együttes igénylőként igényelhetik a támogatást, a tb-jogviszonyra vonatkozó feltételt elég egyiküknek teljesíteni, a köztartozásra vonatkozót viszont mindkettejüknek kell. Közfoglalkoztatottak (vagyis a köznyelvben közmunkások) nem igényelhetik a támogatást.

További fontos részleteket ide kattintva találhat a támogatásról.

A felújítás terve

A jó házfelújításhoz jó munkatervre van szükség. Ez egy olyan gyakorlat, amely anyagilag megtérül, mivel értéket adhat ingatlanához és életmódjához. A lakásfelújítás folyamata azzal kezdődik, hogy tudjuk, mit szeretnénk pontosan elérni. Miután megállapította, mit próbál tenni, sikerül végigmennie a többi lépésen. Néhány ok, amiért az emberek felújítják otthonaikat, többek között az, hogy egy régi ház visszakerüljön egykori pompájába, elkerüljék a költözés költségeit, növeljék a helyet, vagy akár maximalizálják az ingatlan értékét. Az alábbiakban bemutatunk néhány okot, amelyek miatt sokan úgy gondolják, hogy szükséges a lakásfelújítás. Hét okot adunk meg, hogy végre felújítsák házát.

A költözés költségének megtakarítása

Ha igazán szereti a környéket, ahol él, vagy szerelmes az otthonába, akkor könnyebb felújítani, mint eladni és venni egy másik ingatlant egy másik helyen. A felújítás költséghatékony megoldás, szemben az új ingatlan vásárlásával máshol. Elkerülheti, hogy pénzt költsön ügyvédi költségekre, bélyegilletékre, ügynöki jutalékra és egyéb ingatlanvásárlással és -eladással kapcsolatos kiadásokra. Rájöhet, hogy ha eladja házát és vesz egy újat, több milliót veszített. Ezt a pénzt olyan lakásfelújítási tevékenységekre lehetne fordítani, amelyek kisebb ráfordítást eredményeznek. Mindazonáltal fontos ügyelni arra, hogy a lakásfelújítások mindig tartós haszonnal szolgáljanak a családnak, így elkerülhető, hogy később más házba költözzenek.

Jobb megtérülés a befektetési ingatlanokon

Ha eladásra kívánja adni házát, egy lakásfelújítás segíthet nagyobb profit elérésében. Ez azt is jelentheti, hogy nagyobb hasznot hozhat magasabb bérleti díj felszámításával, ha bérelhető ingatlanról van szó. Egy eladásra szánt lakásnál fontos olyan felújításokat végezni, amelyek szélesítik piaci vonzerejét és ezáltal jelenértékét. Ha az a szándék, hogy magasabb bérleti díjat kapjunk, a felújítás során olyan terveket kell kidolgozni, amelyek vonzóbbá teszik a bérlők számára, nem pedig a lakásvásárlók számára.

Növelje az ingatlan értékét

Az olyan lakásfelújítások esetében, amelyeket azzal a céllal végeznek, hogy vonzzák a lakásvásárlókat, jól kell végrehajtani, hogy ezt a célt elérjék. Ha felújítja otthonát, akkor automatikusan növeli annak értékét, így idő- és pénzbefektetése kiváló befektetésnek bizonyul. Elengedhetetlen, hogy beszéljen a helyi ingatlanügynökökkel, hogy tanácsot kaphasson azokról a funkciókról, amelyeket a lakásvásárlók leginkább keresnek. Ingatlana értékét többel is növelheti, mint amennyit a felújítására fordít. Nyilvánvaló, hogy a lakásfelújítással fellendítheti befektetéseit

Állítsa vissza a korábbi dicsőséget

Mindannyian újra és újra láttuk, hogy a régi otthonok a legvonzóbb építmények közé tartoznak, ha felújítják. Ha egy otthon régen épült, de csodálatos építészeti terveket tartalmaz, a felújítás visszaállíthatja elveszett dicsőségét. Mindannyian láttunk már elhagyott és lakhatónak tűnő házakat felújítani, és dollármilliókat érő építményekké váltak. Bár a régi szerkezetek komoly kihívások elé állíthatják a tervezőket, fontos befektetésekké válhatnak.

Tegye környezetbaráttá az otthont

Sokan azért újítják fel otthonukat, hogy megfeleljenek a zöld környezet igényeinek. Vannak olyan módosítások, mint például az alacsony átfolyású zuhanyfejek és csapok felszerelése, amelyek környezetbarátabbá tehetik otthonát. Azt is érdemes megjegyezni, hogy manapság különböző kormányzati szervek támogatják azokat a lakástulajdonosokat, akik szeretnének környezetbarát átalakításokat végezni otthonukon. Bár ezeknek a módosításoknak az elvégzése időnként költséges lehet, fontos megjegyezni, hogy ezek a költségek megtérülnek olyan tényezők miatt, mint az energiahatékony készülékek és kialakítások megtakarításai.

Biztonság

Miután több mint 20 évig a házában élt, nem kétséges, hogy valószínűleg sérül, romlik az állapota. Az egyik ok, amiért Önt érdekelné az otthon felújítása, az az, hogy növelje biztonságát. Nem akarja, hogy megsérüljön egy lezuhanó tetőcserép vagy faldarab miatt. Az Ön és családja biztonsága a legfontosabb, ezért minden háztulajdonosnak felelősséget kell vállalnia a régi házak felújításának biztosításáért. Így biztonságos lakóhellyé varázsolja házát.

Kényelem

Nagyon fontos, hogy jól érezze magát otthonában. Olyan helyen szeretne élni, ahová a nap végén mindig alig várja, hogy visszatérjen. Otthona legyen a legjobb élettér, ezért a kényelem megteremtését célzó felújításokra van szükség. Amikor egy ház új, akkor a legvalószínűbb, hogy rendelkezik majd a szükséges tulajdonságokkal, amelyek kényelmet biztosítanak. Ahogy azonban elöregszik, a kényelem elkopik, és Ön is elkezdi vágyni korábbi otthonára. Otthoni kényelmének alapvető tényezőnek kell lennie, amely rákényszeríti Önt a ház felújítására.

Ingatlanügyekben mindig segítséget kaphat tőlünk.

Ha segítségre van szüksége az értékesítésben:

hívjon minket: (+36) 70 275 2651


Friss híreinkért, inspirációért, eseményekért kövessen minket a Facebookon.

© Álmai Rezidenciája Kft.
Minden jog fenntartva.
Webdesign: JooPlugit.com.

Cím


2360 Gyál
Gerle tér 6/1

Telefon


Kövessen minket


Adatkezelés