Mire számítson, amikor új otthont vásárol?

Mire számítson, amikor új otthont vásárol?

Megjelent:

Összegyűjtöttünk néhány fontos pontot azok számára, akik éppen mostanában vásárolnak új otthont. Ez csak egy gyors áttekintő, amely kiemeli a fontosabb pontokat, amikre érdemes több figyelmet áldozni az ingatlanvásárlás folyamatánál

1. Szerezzen be előre egy előminősítést

Szerezzen előre előminősítést egy jó hírű jelzálog-hitelező banknál, ha szükséges az önerőn túl hitel is a vásárláshoz. Érdemes átböngésznie a legjobb hitel-kalkulátorokat, hogy megismerje a legjobb hitelkínálatokat a piacon. Az előminősítés vásárlóerő! Ha szüksége lenne segítségre, hívjon minket.

2. Vágyak / Szükségletek lista

Készítsen önmagának egy "vágyak / szükségletek listát". Ezáltal sokkal gyorsabban találhatja meg azt az ingatlant, amit valóban szeretne, mivel sokkal tisztább lesz az Ön számára az, hogy mit keres a piacon.

3. Keressen úgy, hogy a "vágyak" kitűnő vételi előnyök legyenek

A házakat nézni izgalmas időszak. Ne feledje, hogy a festék cserélhető és kerítések építhetőek. Keressen olyan ingatlanokat, melyek megfelelnek a „szükségletek” listáján szereplő tételeknek, és engedje meg, hogy a „vágyak” kitűnő vásárlási előnyöket jelentsenek egy-egy megtekintett ingatlannál. Az ingatlanhirdetési oldalakon használhatja a "kedvencek" gombot is.

költözés új oothonba

4. Írjon ajánlatot az ingatlanügynökével

Az ajánlat komoly lépés. Kérje meg a jelzálogkölcsönt biztosító bankot, ha szükséges, hogy írjon előminősítést Önnek arra a lakásra/házra vonatkozóan, amelyre ajánlatot tesz (figyelembe véve az esetleges támogatási lehetőségeket is!). Készüljön fel a bank komolyabb minősítésére minden szükséges dokumentummal és készüljön arra, hogy komoly foglalót tudjon letenni, ha az ajánlatát elfogadja az eladó.

5. Az ajánlat elfogadva

Az ajánlat elfogadását követően ezek az átvilágítási feladatok, amelyeket ajánlunk elvégezni/elvégeztetni az ingatlannal kapcsolatban:

  • Ellenőriztesse az otthon állapotát jobban
  • Kérjen egy lakásbiztosítási árajánlatot
  • Banki értékelbecslés
  • A kölcsönszerződés vállalása
  • Az esetleges javítások áttekintése, megtervezése, megbeszélése
  • Egyéb szükséges ellenőrzések
  • Az ügyvédjével (aki ténylegesen tapasztalt ingatlanjogi területen) ütemezze a végső szerződés előkészítését és megkötését.

6. Közművek

A szerződésben ütemezni kell a közművek átírását a szerződés vagy átadás napjára. Ha a szerződés megköttetett kezdje el intézni a lakcímének változtatását és egyéb szükséges lépéseket, hogy minél zökkenőmentesebbé tegye a költözést.

7. Szerződéskor és az utána következő földhivatali ügyintézésnél

Az ingatlanvásárlással sok hivatalos ügyintézés is együtt jár. A gyakorlott ügyvédek és ingatlanosok képesek ismertetni az összes erre vonatkozó költséget és lépést ezen a területen. Az ügyintézésekhez ne felejtse magával vinni az igazolványait, papírjait és készüljön fel arra, hogy akár 1-2 órát is ott tölt majd a kiválasztott ügyvédi irodában. A vételár teljes kifizetése után az ügyvéd eljuttatja a fölhivatalba a végleges átíráshoz szükséges dokumentumokat. Az ingatlan átadása megtörténik a kulcsokkal, és Ön szabadon költözhet be. Ha további, részletes segítségre lenne szüksége a teljes ügyintézésben, hívjon minket bátran.

Kapcsolat

Friss híreinkért, inspirációért, eseményekért kövessen minket a Facebookon.

© Álmai Rezidenciája Kft.
Minden jog fenntartva.
Webdesign: JooPlugit.com.

Cím


2360 Gyál
Gerle tér 6/1

Telefon


Kövessen minket


Adatkezelés